Sayfalar

2010/04/17

Anım merasiminin keçirilmesine qadaga.

Öten il aprelin 30-da Azerbaycan Dövlet Neft Akademiyasında ( ADNA ) baş veren silahlı basqının il dönümüne çox az müddet qalmasına baxmayaraq, Akademiyada bu münasibetle her hansı bir tedbirin keçirilmesinden söhbet bele getmir. Bunu Akademiyada rastlaşdıgımız müellim ve telebeler arasında keçirdiyimiz sorgu da gösterir.
Akademiyaya kenar şexsler buraxılmadıgından biz de içeri daxil ola bilmedik. Amma muhafizeçi bize bildirdi ki, helak olanların xatiresine hazırlanmış guşe artıq yıgışdırılıb.

ANIM MERASİMİNİN KEÇİRİLMESİNE QADAGA

Helak olanların xatiresini öz teşebbüsleri ile anmaqda israrlı olan telebeler ise deyirler ki, Akademiyada rehberlik anım merasiminin keçirilmesine müxtelif yollarla mane olmaga çalışır.
- Bezi adamlar bu meseleni siyasileşdirir. Bizim hemen gün keçireceyimiz tedbir heç bir siyasi aksiya ve ya miting deyil. Biz ellerimizde gül desteleriyle, şamlar yandıraraq 30 aprelde helak olanları anacagıq. Hetta biz teklif edirik ki, ellerimizde " Ses salan bizden deyil " şüarları yazılan plakatlar tutaq. Bizim meqsedimiz helak olanların anımını keçirmekdir, başqa meqsedimiz yoxdur.

Akademiyada terrorla baglı her hansı tedbirin keçirilmesi meselesi yoxdur. Öten il anım merasiminde iştirak eden telebeler Akademiyadan xaric olunmasalar da onlara töhmet verildi. Ona göre telebeler maraqlı deyiller bu tedbirde iştirak etmeye. Akademiyada heç ele bil bir evvel terror olmayıb. Heç kim bu barede danışmaq istemir. Görünür susdurublar.

REKTORUN QERARI

Anım merasimini keçirmek isteyenlere mezarlara gedib ziyaret etmek tapşırılıb. Bu yaxınlarda rektorun qerarı oldu ki, kim Akademiyada anım merasiminde iştirak etse qovulacaq.
Rektor özü Almaniyada seferde oldugundan tedris işleri üzre prorektor Zaur Ehmedovla elaqe saxladıq. O telesdiyini esas getirerek bu mövzuda danışmaqdan imtina etrdi.



( Azadlıq radiosu. Müellif hüququ qorunur. )
( Blog temirdedir )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder